2025-012 Bazı Menkul Kıymet Tevkifat Oranlarında Yapılan Değişiklikler Resmi Gazete’ de Yayımlandı

05/02/2025 SİRKÜLER 2025/ 012
 

31/1/2025 TARİHLİ VE 9487 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI 1/2/2025 TARİHLİ RESMİ GAZETE’ DE YAYIMLANDI

1/2/2025 tarihli ve 32800 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 9487 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının Eki Karar ile 2006/10731 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Eki Kararda yapılan değişiklik ile;

– Devlet tahvili ve Hazine bonolarından elde edilen gelirler ile 4749 sayılı Kanun uyarınca kurulan varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelirler için uygulanan indirimli tevkifat uygulaması 30 Nisan 2025 tarihine kadar uzatıldı.

– Kur korumalı hesaplar dâhil TL mevduat/katılma hesaplarına ödenen faiz ve kar payları, bankalar tarafından ihraç edilen tahvil ve bonolardan elde edilen gelirler ve fon kullanıcısının bu bankalar olduğu varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelirler ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine tabi olarak kurulan ipotek finansmanı kuruluşlarının ihraç etmiş olduğu varlığa dayalı menkul kıymet, ipoteğe dayalı menkul kıymet, varlık teminatlı menkul kıymet ve ipotek teminatlı menkul kıymetlerden elde edilen gelirler için uygulanmakta olan indirimli tevkifat uygulamasına ise süre uzatımı yapılmayarak son verildi.

– Yatırım fonu katılma paylarından elde edilen kazançlara uygulanacak tevkifat oranında değişikliğe gidildi.

Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararına ulaşmak için tıklayınız.

Açıklayıcı bilgi notuna ulaşmak için tıklayınız.

Bilgilerinize sunarız

Alternatif Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.

Bilgilendirme bültenimiz www.abd.com.tr adresine kayıt olduğunuz için gönderilmiştir.

Mansuroğlu Mah. 283/9 Sk. No:3 D:3 Bayraklı İZMİR| Mersis No: 0730027003500018

Bülten almak istemiyorsanız info@abd.com.tr adresine mail göndererek tercihinizi değiştirebilirsiniz.